Geschiedenis La Pin-Up de Paris

La Pin-Up de Paris

Het merk La Pin-Up de Paris is geïnspireerd door de populaire pin-ups uit de jaren ’50. Het is een bijzondere tijd waarin zij leefden. Een tijd waarin gezelligheid en plezier centraal stonden. La Pin-Up de Paris is echter meer dan dat. Wij hebben een moderne Pin-up look gecreëerd die past bij het heden zonder de kenmerken uit het verleden uit het oog te verliezen..

geschiedenis pin-upHet ontstaan van de Pin-Up

Al aan het eind van de 19e eeuw bestonden er pin-ups. Burlesque danseressen en actrices gebruikten foto’s van zichzelf als visitekaartjes en promotiemateriaal. Deze sexy foto’s werden vaak opgehangen in de kleedkamers van de theaters, het werd ‘pinned-up’. Hier is dan ook de naam ‘pin-up’ van afgeleid. Gedurende de Eerste Wereldoorlog, toen veel mannelijke soldaten zonder (hun) vrouw aan het front zaten, starten velen van hen met het verzamelen van pin-up foto’s. Op deze manier hadden de soldaten toch nog vrouwelijk schoon in hun nabijheid waarnaar zij konden kijken. Pin-ups werden én worden gezien als bijzonder aantrekkelijk, sexy en mooi.

In de jaren ’50 beleefde het fenomeen ‘pin-up’ zijn hoogtepunt: de komst van Marilyn Monroe. Zij zorgde ervoor dat iedereen kennismaakte met deze bijzondere, sexy look. Niet voor niets wordt Monroe als de grondlegster van de pin-up look gezien. Eind jaren ’40 ontmoette zij de populaire pin-up fotograaf genaamd Bruno Bernard. Na deze ontmoeting kwam haar carrière als pin-up in een stroomversnelling. Naarmate de populariteit van Monroe steeg, werd ook het fenomeen ‘pin-up’ door de jaren steeds bekender.

‘Way of Life’

Vanaf de jaren ’30, de begin jaren van de pin-up, tot en met nu heeft het fenomeen ‘pin-up’ een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In het begin van de jaren’20 werden pin-ups vaak naakt afgebeeld. Tegenwoordig zijn de pin-ups veel meer bedekt met kleding waarbij de vormen van het vrouwelijk lichaam worden benadrukt. Kenmerkend voor de pin-up zijn de vrouwelijke rondingen, een hoge en slanke taille, voluptueze buste. En niet te vergeten de sexy én zelfverzekerde uitstraling.

Wat in al die decennia hetzelfde is gebleven, is dat pin-up een ‘Way of Life’ is. Plezier in het leven hebben is altijd al ‘één van de belangrijkste kenmerken van de Pin-up geweest.

‘Keep smiling because life is a beautiful thing and there’s so much to smile about’

– Marilyn Monroe

 

Bekijk de collectie La Pin-Up de Paris

DutchEnglishFrench